» Hírek

 • Nyári tábor az adatújságírásról

  2016. 07. 19. | Hírek, Hírek: Az újságírás újraindítása

  Az adatújságírás hódítása címmel rendezett háromnapos nyári tábort a Független Médiaközpont és a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke Pécsett 2016. július 5-7. között gyakorló újságírók és az újságírás iránt érdeklődő hallgatók számára. A szakmai programok között változatos témájú előadások, kerekasztal-beszélgetések és gyakorlati foglalkozások kaptak helyet.

  …bővebben »

 • Pályázati felhívás oknyomozó riportokra

  2016. 07. 06. | Hírek, Hírek: Az újságírás újraindítása

  A Független Médiaközpont pályázatot hirdet szakmai tapasztalattal rendelkező újságíróknak tényfeltáró riportok készítésére. Olyan új történetek – köztük helyi témák – feldolgozását kívánjuk támogatni, amelyek elsősorban az adatújságírás eszközeinek felhasználásával tárják fel a gazdasági és a társadalmi élet egyedi vagy rendszerszerű visszásságait. A pályázatok benyújtásának határideje: 2016. július 31. …bővebben »

 • Magyar Radír 2016 – Szépirodalmi pályázat

  2016. 06. 22. | Hírek

  Országos szépirodalmi pályázatot hirdet “Magyar Radír 2016″ címmel a Kisalföld szerkesztősége és a Tarandus Kiadó. A mai Magyarországról, a társadalmat érdeklő eseményekről, folyamatokról szóló írásokat várják – novella, esszé, elbeszélés, blog, humoreszk, riport kategóriában – ismert és eddig még nem publikáló alkotóktól 2016. augusztus 31-ig. A pályázat összdíjazása félmillió forint, a legjobb pályaműveket könyv és e-könyv formájában is megjelentetik. Részletek és további információ ezen a linken érhető el.

  …bővebben »

 • Műhelyfoglalkozás az induló magyar korrupció-ellenes portálról

  2016. 06. 10. | Hírek

  Korrupció-ellenes portált indít a Direkt36.hu és projekt-partnereivel – 444.hu, Transparency International Magyarország, K-Monitor, Független Médiaközpont – együtt műhelyfoglalkozás keretében mutatja be újságíróknak és korrupció kutatásával foglalkozó civil szervezetek képviselőinek. A kétnapos rendezvény időpontja és helyszíne: 2016. június 16-17. (csütörtök-péntek); Független Médiaközpont – 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47./A. (Sajtóház) 1. emelet, Gimes és Táncsics terem. A műhelyfoglalkozásra jelentkezni ezen linken, 2016. június 13-ig (hétfő) lehet.

  …bővebben »