» Hírek

 • Az adatújságírás hódítása – Nyári tábor

  2016. 06. 23. | Az újságírás újraindítása: következő események, Hírek

  A Független Médiaközpont és a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke 2016. július 5-7-ig nyári tábort szervez Pécsett gyakorló és kezdő újságírók, valamint az újságírás iránt érdeklődő hallgatók számára az adatújságírás témájában. Elsősorban a dél-dunántúli régióból várunk résztvevőket, de más térségekből is lehet jelentkezni. A résztvevők számára a program díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezés elfogadásánál fontos szempont, hogy az újságíró/hallgató a program mind a három napján vállalja a részvételt. A nyári táborra 2016. június 30-ig (szerdáig) regisztrálhat ide kattintva.

  …bővebben »

 • Magyar Radír 2016 – Szépirodalmi pályázat

  2016. 06. 22. | Hírek

  Országos szépirodalmi pályázatot hirdet “Magyar Radír 2016″ címmel a Kisalföld szerkesztősége és a Tarandus Kiadó. A mai Magyarországról, a társadalmat érdeklő eseményekről, folyamatokról szóló írásokat várják – novella, esszé, elbeszélés, blog, humoreszk, riport kategóriában – ismert és eddig még nem publikáló alkotóktól 2016. augusztus 31-ig. A pályázat összdíjazása félmillió forint, a legjobb pályaműveket könyv és e-könyv formájában is megjelentetik. Részletek és további információ ezen a linken érhető el.

  …bővebben »

 • A Fiatal Adatújságíró-díj átadása és beszélgetés a Panama-iratokról

  2016. 05. 19. | Hírek

  A Független Médiaközpont 2016. május 23-án, hétfőn délután adja át a Fiatal Adatújságíró-díjat. Ebből az alkalomból 14:00-tól kerekasztal-beszélgetést tart Panama-iratok: amikor összefognak az újságírók és a programozók címmel. Helyszín: 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/a, Sajtóház – Táncsics terem. A programra május 22-ig itt lehet jelentkezni.

  …bővebben »

 • Digitális történetmondás és videós újságírás

  2016. 05. 10. | Az újságírás újraindítása: következő események, Hírek

  A Független Médiaközpont 2016. május 18-án (szerdán) 9:00-tól műhelyfoglalkozást tart a Sajtóház Gimes Miklós termében (1064 Budapest, Vörösmarty utca 47/A.), hogy bemutassa a videós újságírás fejlődését, trendjeit és gyakorlati tanácsokkal segítse azokat, akik a digitális történetmondás eszközeit használni kívánják az újságírás különféle műfajaiban. A rendezvényre elsősorban szabadúszó újságírókat, kisebb szerkesztőségek munkatársait és végzős médiaszakos hallgatókat várunk. A részvétel ingyenes, de online regisztrációhoz kötött, a meghosszabbított határidő: 2016. május 15. (vasárnap).

  …bővebben »