» 2005

Jelentkezés a roma újságíró-gyakornoki képzésre

2005. 11. 15. | Hírek

A Független Médiaközpont érettségivel rendelkező roma fiatalok jelentkezését várja tíz hónapos roma újságíró-gyakornoki programjára. A program ingyenes, az oktatás 2005 decemberében indul. Jelentkezni írásban lehet: e-mail: cij@cij.hu fax: 267-4613. …bővebben »

Tudományos újságírás és szakmai felelősség – műhelyfoglalkozás a Független Médiaközpontban

2005. 10. 24. | Hírek

A Független Médiaközpont 2005. november 9-11-én műhelyfoglalkozást tart tudományos újságírók számára. A szakmai program a tudományos információ, kommunikáció és az újságírói felelősség kérdéseire összpontosít. A foglalkozások vezetője Linda Billings amerikai kutató, tudományos kommunikációs szakértő, újságíró lesz. Angolul beszélő tudományos újságírók, szerkesztők jelentkezhetnek a média minden ágából. A műhelyfoglalkozáson a részvétel díjmentes. …bővebben »

Investigative reporting in East and Central Europe – international conference

2005. 10. 10. | Hírek

The international conference “Investigative reporting in East and Central Europe” will take place in Budapest from 28 to 29 October, 2005. The event will gather 60 investigative reporters from Ukraine, Byelorussia, Moldova, Romania, Bulgaria, Albania, Bosnia, Serbia, Croatia, Macedonia, Hungary, Slovenia, Czech Republic, Slovakia and Poland. The conference is organized by Scoop – a support structure for investigative journalism in Eastern and Central Europe based in Copenhagen, and the Center for Independent Journalism, Budapest.
For more information: ilona.moricz@cij.hu, henrik.kaufholz@pol.dk …bővebben »

Tényfeltáró újságírás Közép- és Kelet-Európában – nemzetközi konferencia

2005. 10. 10. | Hírek

„Tényfeltáró újságírás Közép- és Kelet-Európában” címmel nemzetközi konferenciát rendezett
2005. október 28-án és 29-én Budapesten a Független Médiaközpont és a közép- és kelet-európai tényfeltáró újságírókat támogató dániai Scoop program. A konferencia az újságírói gyakorlatra összpontosított, célja az volt, hogy lehetőséget adjon a térségbeli újságíróknak a tapasztalatcserére, az együttműködésre és a tényfeltáró újságírás néhány kulcskérdésének megvitatására. …bővebben »

Rádiós tanfolyam roma tizenéveseknek

2005. 06. 03. | Hírek

Lezárult a Független Médiaközpont által roma fiatalok számára indított tíznapos rádiós képzés elméleti szakasza. A tanfolyamot követően a résztvevők rádiós magazinműsorokat készítenek, ezeket havonta a Rádió C sugározza. Bővebb információ Lőrincz Marcelltől kérhető a (06-1)-317-5448 telefonszámon. …bővebben »

A roma újságíró-gyakornoki program évzáró ünnepsége

2005. 03. 16. | Hírek

A Független Médiaközpont 2005. március 17-én (csütörtökön) 13.00-15.00-ig, a Magyar Rádió Márványtermében tartotta a roma újságíró-gyakornoki program hetedik végzős csoportjának évzáró ünnepségét. Köszöntőt mondott Teleki László, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium politikai államtitkára. Tíz gyakornok eredményesen fejezte be a 2004-ben elkezdett tízhónapos képzési programot, amely ötvözte az elméleti és a gyakorlati oktatást. A nemzetközileg elismert programot eddig 72 hallgató végezte el. …bővebben »