» 2006

Elzárva vagy közösségben? – kerekasztal-beszélgetés újságíróknak a mentális problémákkal élő emberek helyzetéről

2006. 11. 16. | Hírek

Időpont: 2006. november 28. (kedd), 18 óra
Helyszín: Független Médiaközpont, 1088 Budapest, Vas u. 6. I. em. 5. …bővebben »

Kerekasztal-beszélgetés az egészségpolitikáról

2006. 10. 24. | Hírek

„Egészségpolitika és a kockázatok megelőzése” címmel rendez kerekasztal-beszélgetést a Független Médiaközpont egészségügyi szakújságírók számára 2006. október 26-án (csütörtökön) 18:00 órától. …bővebben »

Sajtóközlemény

2006. 10. 24. | Hírek

Kinek mi járjon az egészségügyi ellátásban?- várható reformintézkedések a valódi biztosításalapú ellátás felékerekasztal-beszélgetés szakújságíróknak az egészségbiztosítási reformról …bővebben »

A roma újságíró-gyakornoki program évzárója

2006. 10. 12. | Hírek

A Független Médiaközpont regionális roma újságíró-gyakornoki programjának tizennégy hallgatója vette át oklevelét 2006. október 10-én az Uránia moziban tartott évzáró ünnepségen. Az 1998 óta immáron nyolcadik alkalommal megtartott képzési programban magyarországi, romániai, szerbiai és szlovákiai diákok vettek részt. Az évzárón Marie Struthers, a – főtámogató – Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány Hálózati Médiaprogramjának programigazgatója mondott köszöntőt. …bővebben »

Egészségügyi témák – kerekasztal-beszélgetés

2006. 09. 20. | Hírek

“Kinek mi járjon az egészségügyi ellátásban?” címmel kerekasztal-beszélgetést szervez a Független Médiaközpont szakújságíróknak az egészségbiztosítási reformról és annak jogszabályi, informatikai hátteréről szeptember 27-én este hat órára. …bővebben »

Egészségügyi témák – műhelyfoglalkozás

2006. 05. 19. | Hírek

A Független Médiaközpont 2006. június 8-9-én kétnapos műhelyfoglalkozást tart országos és megyei lapok, hírportálok egészségügyi témákra szakosodott vagy ez iránt érdeklődő újságírói számára. A műhelyfoglalkozást José van der Sman holland egészségügyi szakíró vezeti. Jelentkezés: 2006. június 1-ig cij@cij.hu címen …bővebben »

EUMAP

2006. 05. 09. | Hírek

A Nyílt Társadalom Intézet (OSI) és a Független Médiaközpont 2006. május 9-én sajtókonferenciáján mutatta be az európai televíziózás szabályozását és helyzetét felmérő nemzetközi kutatás magyar nyelvű kötetét. A Nyílt Társadalom Intézet Európai Unió Monitorozási és Érdekképviseleti Programja (EUMAP) a Network Media Programjával (NMP) együtt 20 európai országban, köztük Magyarországon 2004-ben kezdte meg azt a nemzetközi kutatási programot, amelynek célja az európai televíziózás helyzetének és szabályozásának áttekintése volt. A kutatásról kiadott publikáció a maga nemében az eddigi legnagyobb szabású összehasonlító munka: az egész földrész televíziózásáról nyújt átfogó elemzést, emellett médiapolitikai ajánlásokat fogalmaz meg az egyes országok hatóságai, valamint a nemzetközi intézmények, szervezetek számára. …bővebben »

Online újságírói tanfolyam márciustól

2006. 02. 24. | Hírek

Az Origo és a Független Médiaközpont 2006 márciusától 12 hetes online újságírói tanfolyamot hirdet a közélet és a gazdaság iránt érdeklődők számára. A térítésmentes képzésre felsőfokú végzettségű vagy valamely felsőoktatási intézményben legalább harmadéves, angol nyelvtudású jelentkezőket várunk március 10-ig. …bővebben »

Változások az európai médiaetikában – nemzetközi konferencia Nyíregyházán

2006. 01. 25. | Hírek

„Változások az európai médiaetikában” címmel nemzetközi konferenciát rendez a budapesti Brit Nagykövetség Nyíregyházán 2006. január 26-28-án a Független Médiaközponttal, a Caledonia Mediával és a Euroclippel együttműködve. A Megyeházán tartandó rendezvényen brit, magyar, román és ukrán újságírók, médiaszakértők vesznek részt. A konferencia programjáról, az előadókról és további információkról a www.mediaineurope.org honlap tájékoztat. A konferenciát élőben is követheti. …bővebben »