» 2007

Véget ért a gazdasági újságírói képzés

2007. 12. 17. | Hírek

Tizenkét újságíró végezte el sikerrel a Független Médiaközpont gazdasági újságírói tanfolyamát, amely 2007. október 11-től december 13-ig tartott. A képzést a Közép-európai Brókerképző Alapítvány támogatta. …bővebben »

Főműsoridős híradók – monitorozás

2007. 09. 25. | Hírek

A magyar televíziók kevés figyelmet fordítanak a nagyvilág és a szomszédos országok híreire – állapítja meg az a kötet, amely nemzetközi kutatás eredményeit összegzi. A Független Médiaközpontban 2007. szeptember 27-én 11 órakor a Magyarországgal foglalkozó fejezet szerzői, Bajomi-Lázár Péter, a Médiakutató főszerkesztője és Monori Áron, a Sajtószabadság Központ kutatója mutatják be az Indicator of Public Interest (Közérdekű hírek főműsoridőben című könyvet, amelyet a szarajevói Media Plan Institute adott ki a közelmúltban. …bővebben »

Nemzetközi tényfeltáró újságírói konferencia Budapesten

2007. 09. 06. | Hírek

Kelet- és délkelet-európai tényfeltáró újságírók tartanak nemzetközi konferenciát 2007. november 9-11-én Budapesten, hogy megosszák tapasztalataikat egymással, ihletet merítsenek a sikeres kollágák munkáiból és megpróbáljanak közösen választ keresni a szakmai problémákra. …bővebben »

A média önszabályozási modelljei

2007. 06. 26. | Hírek

A média önszabályozására nincs recept, de számos modell működik jól az európai országokban. Az önszabályozás pedig – a kialakult mintáktól függetlenül – egyértelműen hozzájárul a szakmai és az etikai szabályok tiszteletben tartásához, a peres ügyek számának csökkenéséhez és a szerkesztői függetlenség erősödéséhez – állapították meg a Független Médiaközpontban 2007. június 8-9-én tartott nemzetközi műhelyfoglalkozás résztvevői. …bővebben »

Médiaetikai és magatartási kódex – tervezet

2007. 05. 22. | Hírek

A Független Médiaközpont 2007-ben kezdeményezte egy új médiaetikai és magatartási kódex kidolgozását, amelynek célja, hogy elősegítse a magyarországi média önszabályozási folyamatát. E célból a Független Médiaközpont újságírói munkacsoportot bízott meg egy olyan etikai kódex megírásával, amely általános érvényű, nyilvános és nyitott a csatlakozni kívánó magyarországi média szervezetei számára. …bővebben »

Tömegmédia: konfliktus a kultúrával? – magyar és román kulturális újságírók kerekasztal-beszélgetése

2007. 04. 23. | Hírek

A budapesti Román Kulturális Intézet és a Független Médiaközpont magyar-román kulturális újságírótalálkozót és kerekasztal-beszélgetést tart, amelynek célja, hogy a a két ország kulturális médiumai között tartalmasabb kapcsolatok alakuljanak ki. …bővebben »

Roma újságíró-gyakornoki program – 2007

2007. 04. 04. | Hírek

A Független Médiaközpont immár kilencedik alkalommal indít újságíró-képzést roma fiatalok számára 2007 áprilisában. A tíz hónapos programra diplomás vagy felsőfokú tanintézetben tanuló roma hallgatók nyertek felvételt. A 11 résztvevő kiválasztása írásbeli és szóbeli felvételi vizsga alapján történt. …bővebben »

FELHÍVÁS – Roma újságíró-gyakornoki program

2007. 03. 05. | Hírek

A budapesti Független Médiaközpont 2007-ben ismét elindítja újságíróképzési programját roma fiatalok számára. A 2007-es program emelt szintű akkreditált újságírói képzést ad: a kurzusra diplomás vagy felsőfokú tanintézetben tanuló roma fiatalok jelentkezhetnek. Jelentkezési határidő: 2007. március 19. …bővebben »

Külpolitikai újságírás – műhelyfoglalkozások

2007. 02. 02. | Hírek

3 logos_kicsi.jpg

A Freedom House Europe, a Magyar Narancs és a Független Médiaközpont közreműködésével intenzív tréningsorozatot hirdet a külpolitika iránt érdeklődő újságírók számára. …bővebben »

Az amerikai börtönviszonyok válsága és a média – kerekasztal-beszélgetés szakújságíróknak

2007. 01. 10. | Hírek

A Független Médiaközpont 2007. január 24-én kerekasztal-beszélgetést szervez szakújságíróknak a börtönviszonyok és a média témájáról Alan Elsner, a Knight Alapítvány vendégtanárának irányításával. …bővebben »