» 2008

1 millió forint az év legjobb tényfeltáró újságírójának

2008. 11. 07. | Hírek

Idén is meghirdette tényfeltáró újságíróknak szóló pályázatát a Soma Alapítvány

EBESZ média-önszabályozási útmutató magyarul

2008. 11. 03. | Hírek

A Független Médiaközpont megjelentette az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) média-önszabályozással foglalkozó kézikönyvének magyar nyelvű változatát. …bővebben »

A számítógépes adatbázisok használata az oknyomozó újságírásban – műhelyfoglalkozás újságíróknak

2008. 10. 08. | Hírek

A számítógépes adatbázisok újságírói alkalmazásáról tart a Független Médiaközpont bemutató műhelyfoglalkozást és szakmai konzultációt tapasztalt újságírók és tanárok számára. A programot Luuk Sengers holland oknyomozó újságíró, egyetemi oktató, az Európai Oknyomozó Újságírói Hálózat (IRENE) társalapítója irányítja. …bővebben »

Önszabályozás a médiában : újabb egyeztető fórum

2008. 09. 05. | Hírek

2008.szeptember 9-én a nyomtatott sajtó képviselőit várjuk a Független Médiaközpontba, hogy megvitassuk az általános etikai irányelvek tervezete és egy megalakítandó önszabályozó testület kapcsán hozzánk érkezett javaslatokat. …bővebben »

Tényfeltáró újságírás

2008. 07. 29. | Hírek: Tényfeltáró újságírás

A Független Médiaközpont 2008. júliusában kezdte meg másfél éves programját, amelynek célja, hogy erősítse a magyarországi oknyomozó újságírást, s a média számonkérő szerepét, ezáltal pedig hozzájáruljon az átláthatóbb, elszámoltathatóbb állami és közhivatali rendszer működéséhez.
…bővebben »

Élelmiszerbiztonsági témák a médiában

2008. 07. 21. | Hírek

Az élelmiszerbiztonság témakörében készített riportokkal, s újságírói ajánlásokkal zárult az a nemzetközi projekt, amelyet a Független Médiaközpont 2008 február-júniusban bonyolított le Magyarországon tizenegy ország (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegro, Románia, Szerbia és Szlovénia) újságíróinak részvételével. A program célja az volt, hogy ráirányítsa az újságírók figyelmét az élelmiszerbiztonság problémáira a délkelet-európai térségben. …bővebben »

Roma újságíró-gyakornoki program indul

2008. 07. 11. | Hírek

2008. augusztus 15-ig még várunk jelentkezőket a szeptemberben ismét induló roma újságíró-gyakornoki programra. …bővebben »

Egyhetes képzés Lipcsében kelet-európai újságíróknak

2008. 07. 02. | Hírek

Egyhetes újságírói szemináriumot rendez 2008. szeptember 14-25 között az újságíróképzéssel foglalkozó Sachsiche Stiftung für Medienausbildung (SSM). A Kelet-és Közép-Európai Újságírói Szemináriumon való részvételre a lipcsei alapítvány kelet-európai újságírók jelentkezését várja. …bővebben »

Belgrádban lesz a Nemzetközi Sajtóintézet idei kongresszusa

2008. 05. 30. | Hírek

A belgrádi Médiaközpont szervezi az idén az International Press Institute (IP) Világkongresszusát és idei közgyűlését, amelyet 2008. június 14-17-ig Belgrádban tartanak. …bővebben »