» Díjak civil újságíróknak

Díjak civil újságíróknak

2012. 12. 05. | Hírek

Járt az idén Horvátországban, Albániában, Szerbiában, Boszniában, Macedóniában, Törökországban, Izlandon vagy Montenegróban? Biztosan van elmondható, jó története. Esetleg készített jó fotókat az ottaniak életének egy-egy mozzanatáról? Küldhet írást, videót, fotósorozatot benyomásairól, tapasztalatairól a Csatlakozásra várva (Next in Line) projekt honlapjára. A legjobb három anyag díjat kap.

Bármilyen témát választhat, ami a felkeresett országról érdekes történetet mond el. A beküldött anyag nyelve lehet magyar, cseh, szlovák, lengyel és angol. A Csatlakozásra várva (Next in Line) projekt vezetője, a Transitions szerkesztői értékelik a beküldött anyagokat és fölteszik a projekthez tartozó angol nyelvű honlapra. Az anyagok közül 2012 decemberében a projekt koordinátorai kiválasztják a három legjobb művet, amelyek szerzői díjat kapnak. Az első díj egy professzionális audio-vizuális készlet, a második díj egy kamera, míg a harmadik egy hangfelvevő készülék.

Az anyagok küldéséhez előbb regisztrálni kell a honlap WordPress platformján: http://nextinline.eu/wp-login.php?action=register
Mindenképpen adja meg teljes nevét, e-mail címét, és az ország nevét, ahol él. A beküldéshez technikai segítséget itt lehet találni: http://codex.wordpress.org/Writing_Posts

A civil újságírói munkák ösztönzésével a Csatlakozásra várva projekt egyik célja, hogy kapcsolatok alakuljanak ki az Európai Unió tagállamai és a jelölt, vagy jelölésre váró országok lakossága között.

További információ: ilona.moricz@cij.hu