» Hírek

Újabb riportpályázat – felhívás

2015. 01. 30. | Hírek, Hírek: Gender és média

A Független Médiaközpont ismét pályázatot hirdet szakmai tapasztalattal rendelkező újságíróknak tényfeltáró és szociográfiai riportok készítésére. A Független Médiaközpont olyan témák feldolgozását kívánja támogatni, amelyek történeteken keresztül mutatják be a nők és férfiak társadalmi szerepét, a helyzetüket befolyásoló társadalmi mechanizmusokat és kulturális jelenségeket, valamint a rejtett visszásságokat. A pályázatok benyújtásának határideje: 2015. március 1. (vasárnap). …bővebben »

Pályázati felhívás – Újabb mentori program fiatal újságírók számára

2015. 01. 26. | Hírek, Hírek: Gender és média

A Független Médiaközpont újabb mentori programot hirdet fiatal újságíróknak. A programra nők jelentkezhetnek, a feltétel legalább 2-3 éves, bármely médiaágazatban szerzett újságírói tapasztalat. A program célja a szakmai fejlődés, a pályán maradás és a karrier építésének segítése. Jelentkezési határidő 2015. február 15. …bővebben »

SOMA-díj átadási ünnepség – meghívó

2015. 01. 06. | Hírek, Hírek: Tényfeltáró újságírás

Gőbölyös SOMA Alapítvány szeretettel várja Önt és kedves partnerét a SOMA-díj átadási ünnepségére és az azt követő fogadásra 2014. január 11-én. A SOMA-díjat 2001-től minden évben az előző esztendő legjobb nyomozó újságírási teljesítményét nyújtó fiatal zsurnaliszta veheti át. …bővebben »

A SEENPM új igazgatót keres

2014. 11. 13. | Hírek, Hírek: Délkelet-európai médiakilátó

A SEENPM (Közép- és Délkelet-európai Médiaközpontok Hálózata) pályázatot hirdetett az új igazgatói tisztség betöltésére. Részletek a felhívásban. Az angol nyelvű pályázatok benyújtásának határideje: 2014. november 21.

Pályázati felhívás – Tényfeltáró riportok a magyarországi médiáról

2014. 11. 10. | Hírek, Hírek: Délkelet-európai médiakilátó

A Független Médiaközpont pályázatot hirdet szakmai tapasztalattal rendelkező újságíróknak tényfeltáró riportok készítésére. E felhívással a Független Médiaközpont olyan, új történetek feldolgozását kívánja támogatni, amelyek rávilágítanak a szabad, független, plurális és fenntartható média működését akadályozó visszásságokra, rendszerszerű problémákra, az esetleges korrupcióra. A pályázatok benyújtásának határideje: 2014. november 24.

…bővebben »

Digitális újságírás – tanulmány nemzetközi trendekről

2014. 09. 05. | Aktuális, Hírek, Hírek: Digitális média

Átfogó tanulmány jelent meg a napokban „Digital Journalism: Making News, Breaking news” címmel, amely egy 56 országot felölelő, nagyszabású projektben végzett médiakutatásra épül. A digitális média feltérképezése (Mapping Digital Media, MDM) projekt a digitális média által teremtett globális lehetőségeket és veszélyeket vizsgálta 2010 és 2013 között. …bővebben »

Online kurzus újságírók számára

2014. 09. 02. | Aktuális, Hírek

A Minority Rights Group International online kurzust hirdet újságírók részére Minority Realities in the News címmel. A jelentkezők a képzés során az afrikai és az ázsiai népekkel és kisebbségekkel kapcsolatos ismereteiket bővíthetik, lehetőséget kapva helyszíni riportok készítésére. A jelentkezés és az oktatás nyelve angol, a jelentkezési határidő 2014. szeptember 22-e. További részletek a Minority Rights Group International honlapján.

A médiaintegritás számít

2014. 06. 10. | Hírek, Hírek: Délkelet-európai médiakilátó

Media integrity matters – Reclaiming public service values in media and journalism (“A médiaintegritás számít – a közszolgálati értékek visszakövetelése a médiában és az újságírásban”) címmel jelent meg a South Eastern European Media Observatory (Délkelet-európai médiakilátó) legújabb kötete. A 2014 májusában megjelent riportok az alábbi területeket érintik: médiaszabályozást érintő korrupciós mintázatok és gyakorlatok, médiatulajdonlás és médiafinanszírozás, közszoglálati média és újságírás mint hivatás. A kiadvány Albánia, Bosznia és Hercegovina, Horvátország, Macedónia és Szerbia eredményeit gyűjti össze. …bővebben »

Pályázati felhívás tényfeltáró és szocioriportok támogatására

2014. 06. 03. | Hírek, Hírek: Gender és média

A Független Médiaközpont pályázatot hirdet szakmai tapasztalattal rendelkező újságíróknak tényfeltáró és szociográfiai riportok készítésére. E felhívással a Független Médiaközpont olyan témák feldolgozását kívánja támogatni, amelyek történeteken keresztül mutatják be a nők és férfiak társadalmi szerepét, a helyzetüket befolyásoló társadalmi mechanizmusokat és kulturális jelenségeket, valamint a rejtett visszásságokat.  A pályázatok benyújtásának határideje: 2014. június 23. …bővebben »

Átalakuló médiapiac – tulajdonosi transzparencia és etikus magatartás

2014. 06. 02. | Hírek

Rég nem látott tulajdonosi átrendeződés zajlik a magyarországi médiapiacon. A hírmédia üzleti vonzerejének csökkenésével a szakmai befektetők helyére gyakran lépnek más iparágakban megerősödött vállalatok, előtérbe kerülnek az indirekt tulajdonosi motivációk. Fenntarthatóak-e a hagyományos újságírói etikai szabályok a megváltozott médiapiaci körülmények között? Kerekasztal-beszélgetés 2014. június 5-én (csütörtökön), 15:00 órai kezdettel. …bővebben »