» Hírek

Mentori program fiatal újságírók számára

2014. 04. 18. | Hírek

A Független Médiaközpont mentori programot hirdet fiatal újságíróknak. A program célja a szakmai fejlődés, a pályán maradás és a karrier építésének segítése. A programra nők jelentkezhetnek, a feltétel legalább 2-3 éves, bármely médiaágazatban szerzett újságírói tapasztalat. Jelentkezési határidő 2014. május 4. …bővebben »

Női perspektívák – Nemzetközi konferencia a Goethe Intézetben

2014. 03. 13. | Hírek

A Goethe Intézet, a Független Médiaközpont és a Főszerkesztők Fóruma tisztelettel meghívja Önt az „Újságírás újraindítása” című új sorozatának első, közös rendezvényére, melyre 2014. március 27-én 10 órától a Goethe Intézetben kerül sor.  

…bővebben »

Újragondolt nyilvánosság – a médiakoncepció bemutatása

2014. 02. 28. | Hírek, Hírek: Médiaszabályozási vita

A médiaszabályozás és a médiapolitikai eszközrendszer alapvető célja a társadalmi párbeszédet előmozdító médiarendszer működési kereteinek kialakítása, finomhangolása. Magyarországon indokolt volna e keretek széles körű konzultáción, a társadalom és a piac valamennyi szereplőjének konszenzusán alapuló újragondolása – tartalmazza a Mérték Médiaelemző Műhely által készített médiaszabályozási koncepció. …bővebben »

Nyilvános vita a közszolgálatiságról

2014. 02. 28. | Hírek, Hírek: Médiaszabályozási vita

A közszolgálatiság újragondolása címmel a Független Médiaközpont és a Mérték Médiaelemző Műhely 2014. január 31-én nyilvános vitát tartott az Európai Unió Házában.
…bővebben »

Újragondolt nyilvánosság – egy jövőbeni médiaszabályozás keretei

2014. 02. 19. | Hírek, Hírek: Médiaszabályozási vita

A Független Médiaközpont és a Mérték Médiaelemző Műhely tisztelettel meghívja Önt a 2014. február 27-én 9:30 órai kezdettel tartandó konferenciára, amelyen bemutatja az elmúlt hónapokban megrendezett nyilvános viták eredményeként kialakított médiaszabályozási koncepciót. A konferencia helyszíne a Kossuth Klub (1088 Budapest, Múzeum u. 7.).
…bővebben »

A közszolgálatiság újragondolása – nyilvános vita az Európai Unió Házában

2014. 01. 22. | Hírek, Hírek: Médiaszabályozási vita

A Független Médiaközpont és a Mérték Médiaelemző Műhely tisztelettel meghívja Önt a 2014. január 31-én tartandó nyilvános vitára, amelynek célja, hogy közös gondolkodásra ösztönözzön a közszolgálati média működéséről, kihívásairól, és lehetőséget kínáljon sikeresnek bizonyult nemzetközi tapasztalatok megismerésére is. …bővebben »

Ketten nyerték el a SOMA-díjat

2014. 01. 12. | Hírek

Máriás Leonárd és Oroszi Babett megosztva vehették át január 11-én szombaton a Barabás Villában az előző esztendő legjobb nyomozó újságírójának járó SOMA-díjat, valamint a vele járó összesen egymillió forintot. …bővebben »

Elhallgatások és csúsztatások

2013. 12. 28. | Hírek, Hírek: Digitális média

Elhallgatások és csúsztatások (Manipuláció a közmédiában) címmel jelent meg Bajomi-Lázár Péter és Tóth Borbála cikke az Élet és Irodalom 2013. október 31-i számában, amely a Magyar Rádió, a Magyar Televízió és a Duna Televízió hírműsorainak elemzését kínálja azzal a megállapítással, hogy e műsorszolgáltatók hajlamosak a híreket úgy szelektálni és tálalni, hogy azok az Orbán-kormányt tüntetik fel kedvező színben. …bővebben »

Önszabályozási modellek és médiaoktatás

2013. 12. 19. | Hírek, Hírek: Médiaszabályozási vita

A média-önszabályozásnak milyen lehetséges modellje képzelhető el ma Magyarországon, hogyan válhat társadalmilag és szakmailag elfogadottá, hogyan szavatolható egy önszabályozó testület függetlensége? Ezekről a kérdésekről is szó volt azon a kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a Független Médiaközpont és a Mérték Médiaelemző Műhely 2013. december 12-én tartott az Európa Pontban. …bővebben »

Vita a médiapiaci szabályozásról

2013. 12. 19. | Hírek, Hírek: Médiaszabályozási vita

A médiapiac szabályozási eszközrendszeréről készített vitaanyagról tartott kerekasztal-beszélgetést a Független Médiaközpont és a Mérték Médiaelemző Műhely 2013. december 12-én az Európa Pontban. A rendezvény a korábban elindított médiaszabályozási vitasorozat része volt, amelynek célja, hogy elősegítse a párbeszédet a média szabályozásával összefüggő kulcskérdésekről. A médiapiaci szabályozásról szóló vitaanyag itt, a rendezvény programja pedig itt olvasható. …bővebben »