» Hírek

Újságírás és márkaépítés a közösségi médiával

2016. 09. 27. | Az újságírás újraindítása: megtörtént események, Hírek

A közösségi média és szerepéről tartott műhelyfoglalkozást és kerekasztal-beszélgetést 2016. szeptember 20-án a Független Médiaközpont újságíróknak és médiaszakos hallgatóknak. A résztvevők azt vitatták meg, hogyan használják a közösségi platformokat, valamint hogyan lehet márkát építeni és ismertséget növelni a különböző közösségi médiacsatornákon. …bővebben »

Helyi újságírás reflektorfényben

2016. 09. 12. | Az újságírás újraindítása: következő események, Hírek, Hírek: Az újságírás újraindítása

A Független Médiaközpont 2016. szeptember 21-én (szerdán) konferenciát tart a helyi újságírás helyzetéről a Sajtóház Mikszáth Termében (1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/a). A részvétel díjmentes, de feltétele az előzetes online regisztráció. Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 16. (péntek).

…bővebben »

Pályázat a szólásszabadság témájában újságíróknak

2016. 09. 07. | Hírek

A European Center for Press and Media Freedom és a Journalismfund.eu pályázatot hirdet újságíróknak Freedom of Expression Grant címmel összesen 15.000 Euró értékben. A jelentkezés határideje 2016. szeptember 21. További információ erre a linkre kattintva érhető el.


A közösségi média szerepe és helyzete az újságírásban

2016. 09. 05. | Az újságírás újraindítása: következő események, Hírek, Hírek: Az újságírás újraindítása

A Független Médiaközpont 2016. szeptember 20-án (kedden) műhelyfoglalkozást és kerekasztal-beszélgetést tart újságíróknak és médiaszakos hallgatóknak a közösségi média szerepéről, helyzetéről az újságírásban címmel a Sajtóház Mikszáth Termében (1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/a) 12:00-tól. A részvétel díjmentes, de feltétele az előzetes online regisztráció. Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 13. kedd (A jelentkezés lezárult.)

…bővebben »

Nyári tábor az adatújságírásról

2016. 07. 19. | Hírek, Hírek: Az újságírás újraindítása

Az adatújságírás hódítása címmel rendezett háromnapos nyári tábort a Független Médiaközpont és a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke Pécsett 2016. július 5-7. között gyakorló újságírók és az újságírás iránt érdeklődő hallgatók számára. A szakmai programok között változatos témájú előadások, kerekasztal-beszélgetések és gyakorlati foglalkozások kaptak helyet.

…bővebben »

Pályázati felhívás oknyomozó riportokra

2016. 07. 06. | Hírek, Hírek: Az újságírás újraindítása

A Független Médiaközpont pályázatot hirdet szakmai tapasztalattal rendelkező újságíróknak tényfeltáró riportok készítésére. Olyan új történetek – köztük helyi témák – feldolgozását kívánjuk támogatni, amelyek elsősorban az adatújságírás eszközeinek felhasználásával tárják fel a gazdasági és a társadalmi élet egyedi vagy rendszerszerű visszásságait. A pályázatok benyújtásának határideje: 2016. július 31. …bővebben »

Kétnapos műhelyfoglalkozás a vagyonnyilatkozatokról

2016. 07. 04. | Az újságírás újraindítása: megtörtént események, Hírek

A politikusok vagyonnyilatkozatai álltak a 2016. június 16-17-én tartott műhelyfoglalkozás központjában, amelyen a Direkt36.hu és projekt-partnerei, a 444.hu, a Transparency International Magyarország, a K-Monitor és a Független Médiaközpont bemutatták a hamarosan induló korrupció-ellenes portált. A kétnapos workshopon résztvevő újságírók, valamint civil szervezetek képviselői elsőként ismerkedhettek meg a vagyonnyilatkozatokat összegyűjtő és rendszerező adatbázissal és az általa kínált új keresési lehetőségekkel.

…bővebben »

Az adatújságírás hódítása – Nyári tábor

2016. 06. 23. | Az újságírás újraindítása: következő események, Hírek, Hírek: Az újságírás újraindítása

A Független Médiaközpont és a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke 2016. július 5-7-ig nyári tábort szervez Pécsett gyakorló és kezdő újságírók, valamint az újságírás iránt érdeklődő hallgatók számára az adatújságírás témájában. Elsősorban a dél-dunántúli régióból várunk résztvevőket, de más térségekből is lehet jelentkezni. A résztvevők számára a program díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezés elfogadásánál fontos szempont, hogy az újságíró/hallgató a program mind a három napján vállalja a részvételt. A nyári táborra 2016. június 30-ig (szerdáig) regisztrálhat ide kattintva.

…bővebben »

Magyar Radír 2016 – Szépirodalmi pályázat

2016. 06. 22. | Hírek

Országos szépirodalmi pályázatot hirdet “Magyar Radír 2016″ címmel a Kisalföld szerkesztősége és a Tarandus Kiadó. A mai Magyarországról, a társadalmat érdeklő eseményekről, folyamatokról szóló írásokat várják – novella, esszé, elbeszélés, blog, humoreszk, riport kategóriában – ismert és eddig még nem publikáló alkotóktól 2016. augusztus 31-ig. A pályázat összdíjazása félmillió forint, a legjobb pályaműveket könyv és e-könyv formájában is megjelentetik. Részletek és további információ ezen a linken érhető el.

…bővebben »

Műhelyfoglalkozás az induló magyar korrupció-ellenes portálról

2016. 06. 10. | Hírek

Korrupció-ellenes portált indít a Direkt36.hu és projekt-partnereivel – 444.hu, Transparency International Magyarország, K-Monitor, Független Médiaközpont – együtt műhelyfoglalkozás keretében mutatja be újságíróknak és korrupció kutatásával foglalkozó civil szervezetek képviselőinek. A kétnapos rendezvény időpontja és helyszíne: 2016. június 16-17. (csütörtök-péntek); Független Médiaközpont – 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47./A. (Sajtóház) 1. emelet, Gimes és Táncsics terem. A műhelyfoglalkozásra jelentkezni ezen linken, 2016. június 13-ig (hétfő) lehet.

…bővebben »