» Hírek

Az oknyomozó újságírói mentorprogram sajtótájékoztatója

2015. 09. 30. | Hírek

A Transparency International Magyarország és a Független Médiaközpont sajtótájékoztatót hirdet a közösen szervezett, tavasszal indult oknyomozó újságírói mentorprogramról. A rendezvény 2015. október 1-jén 10 órától lesz a Primus sétahajón, ahol a mentorprogram nyertese díjat vesz át.

…bővebben »

Továbbképzés újságíróknak a környezettudatosság jegyében

2015. 08. 30. | Hírek

A Humusz Szövetség – a Független Médiaközpont szakmai partnersége mellett – a hulladékgazdálkodás és a környezettudatos termelés és fogyasztás témái iránt érdeklődő, de még nem feltétlenül jártas újságíróknak tart ingyenes továbbképzést budapesti személyes találkozókon. Az interaktív képzés kiemelt célja a közérthetőség, az összefüggések bemutatása, a további kutatómunkák elősegítése.
…bővebben »

Diákok és újságírók a sajtószabadságról

2015. 06. 22. | Hírek

A European Youth Press kezdeményezésére magyarországi fiatalok – diákok, szakértők, újságírók – találkoznak június 25-én 11 órai kezdettel, hogy felderítsék az európai szólásszabadság helyzetét és akadályait, valamint megoldást keressenek a problémákra. A “Free Our Media! Media Freedom in Europe – Limited Edition?” című projekt budapesti rendezvénye a Független Médiaközpontban lesz (1052 Budapest, Régi posta u. 4. 1/10. – 3-as kapucsengő).

…bővebben »

A lobbizás újságírói szemmel – műhelyfoglalkozás május 19-én

2015. 05. 07. | Hírek

A lobbizás fogalmáról, jogi környezetéről, szabályozásáról, valamint a tényfeltáró újságírás eszköztáráról tart workshopot újságíróknak és médiaszakos hallgatóknak a Transparency International Magyarország és a Független Médiaközpont 2015. május 19-én 13 órai kezdettel. Regisztráció május 15-ig. …bővebben »

Pályázati Felhívás – Újságírói mentorprogram hallgatók számára

2015. 04. 15. | Hírek

A Transparency International Magyarország Alapítvány és a Független Médiaközpont pályázatot hirdet az újságírás iránt elkötelezett hallgatók számára. E felhívással a két szervezet célja, hogy sikeres szakmai együttműködést építsen mentorok és az újságírás iránt érdeklődő, de tapasztalattal még nem rendelkező hallgatók, mentoráltak között. Jelentkezési határidő 2015. április 27. …bővebben »

Újabb riportpályázat – felhívás

2015. 01. 30. | Hírek, Hírek: Gender és média

A Független Médiaközpont ismét pályázatot hirdet szakmai tapasztalattal rendelkező újságíróknak tényfeltáró és szociográfiai riportok készítésére. A Független Médiaközpont olyan témák feldolgozását kívánja támogatni, amelyek történeteken keresztül mutatják be a nők és férfiak társadalmi szerepét, a helyzetüket befolyásoló társadalmi mechanizmusokat és kulturális jelenségeket, valamint a rejtett visszásságokat. A pályázatok benyújtásának határideje: 2015. március 1. (vasárnap). …bővebben »

Pályázati felhívás – Újabb mentori program fiatal újságírók számára

2015. 01. 26. | Hírek, Hírek: Gender és média

A Független Médiaközpont újabb mentori programot hirdet fiatal újságíróknak. A programra nők jelentkezhetnek, a feltétel legalább 2-3 éves, bármely médiaágazatban szerzett újságírói tapasztalat. A program célja a szakmai fejlődés, a pályán maradás és a karrier építésének segítése. Jelentkezési határidő 2015. február 15. …bővebben »

SOMA-díj átadási ünnepség – meghívó

2015. 01. 06. | Hírek, Hírek: Tényfeltáró újságírás

Gőbölyös SOMA Alapítvány szeretettel várja Önt és kedves partnerét a SOMA-díj átadási ünnepségére és az azt követő fogadásra 2014. január 11-én. A SOMA-díjat 2001-től minden évben az előző esztendő legjobb nyomozó újságírási teljesítményét nyújtó fiatal zsurnaliszta veheti át. …bővebben »

A SEENPM új igazgatót keres

2014. 11. 13. | Hírek, Hírek: Délkelet-európai médiakilátó

A SEENPM (Közép- és Délkelet-európai Médiaközpontok Hálózata) pályázatot hirdetett az új igazgatói tisztség betöltésére. Részletek a felhívásban. Az angol nyelvű pályázatok benyújtásának határideje: 2014. november 21.

Pályázati felhívás – Tényfeltáró riportok a magyarországi médiáról

2014. 11. 10. | Hírek, Hírek: Délkelet-európai médiakilátó

A Független Médiaközpont pályázatot hirdet szakmai tapasztalattal rendelkező újságíróknak tényfeltáró riportok készítésére. E felhívással a Független Médiaközpont olyan, új történetek feldolgozását kívánja támogatni, amelyek rávilágítanak a szabad, független, plurális és fenntartható média működését akadályozó visszásságokra, rendszerszerű problémákra, az esetleges korrupcióra. A pályázatok benyújtásának határideje: 2014. november 24.

…bővebben »