» Hírek

A Mérték Médiaelemző Műhely konferenciája a közép- és kelet-európai médiarendszerek fejlődéséről

2016. 05. 26. | Hírek

A Mérték Médiaelemző Műhely 2016. június 20-21-én ingyenes, angol nyelvű konferenciát rendez „European impacts on the development of the media systems in Central- and Eastern Europe“ címmel a budapesti Német Nagykövetségen és a Corvinus Egyetemen. A konferencián széles körben elismert európai médiaszabályozási szakértők, médiakutatók, újságírók és civil szervezetek képviselői adnak elő, prezentációikat pedig nyitott beszélgetés követi. Az eseményére 2016. június 15-ig a kovacs.ildiko@mertek.eu e-mail címen lehet regisztrálni. Részletes leírás és a konferencia programja ezen a linken érhető el.

…bővebben »

A Fiatal Adatújságíró-díj átadása

2016. 05. 23. | Az újságírás újraindítása: megtörtént események, Hírek

Az alternatív magyar nyelvű politikai nyilvánosság feltérképezésének témájában benyújtott közös pályaművével Kersánszki Levente és Zulik Ákos kapta a 2016. évi Fiatal Adatújságíró-díjat és az ezzel járó 400 euró összegű jutalmat a Független Médiaközpont május 23-án tartott díjátadó ünnepségén.

…bővebben »

Workshop a digitális történetmondásról és a videós újságírásról

2016. 05. 21. | Az újságírás újraindítása: megtörtént események, Hírek

A videós újságírás legújabb trendjeiről és a digitális történetmondás eszközeiről tartott műhelyfoglalkozást 2016. május 18-án a Független Médiaközpont szabadúszó újságírók, kisebb szerkesztőségek munkatársai és végzős médiaszakos hallgatók számára. A résztvevők tanácsokat kaptak, hogyan használjanak videós eszközöket az újságírás különféle műfajaiban, illetve a gyakorlatban is kipróbálhatták a tanultakat.

…bővebben »

Vajon tényleg hiszem, ha látom? – Workshop a vizuális információk ellenőrzéséről

2016. 05. 20. | Az újságírás újraindítása: megtörtént események, Hírek

A képi források hitelességének ellenőrzéséről és felhasználásának lehetséges módjairól rendezett 2016. május 13-án a Független Médiaközpont műhelyfoglalkozást elsősorban szabadúszó újságírók, kisebb szerkesztőségek munkatársai és végzős médiaszakos hallgatók számára.

…bővebben »

Gyakorlati műhelyfoglalkozás a közérdekű adatigénylésről

2016. 05. 19. | Az újságírás újraindítása: megtörtént események, Hírek

Gyakorlati műhelyfoglalkozást tartott a Független Médiaközpont 2016. május 12-én az Átlátszó.hu adatújságíróival együttműködve szabadúszó, vagy kis szerkesztőségekben dolgozó újságírók és végzős médiaszakos hallgatók számára. …bővebben »

A Fiatal Adatújságíró-díj átadása és beszélgetés a Panama-iratokról

2016. 05. 19. | Hírek

A Független Médiaközpont 2016. május 23-án, hétfőn délután adja át a Fiatal Adatújságíró-díjat. Ebből az alkalomból 14:00-tól kerekasztal-beszélgetést tart Panama-iratok: amikor összefognak az újságírók és a programozók címmel. Helyszín: 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/a, Sajtóház – Táncsics terem. A programra május 22-ig itt lehet jelentkezni.

…bővebben »

Digitális történetmondás és videós újságírás

2016. 05. 10. | Az újságírás újraindítása: következő események, Hírek

A Független Médiaközpont 2016. május 18-án (szerdán) 9:00-tól műhelyfoglalkozást tart a Sajtóház Gimes Miklós termében (1064 Budapest, Vörösmarty utca 47/A.), hogy bemutassa a videós újságírás fejlődését, trendjeit és gyakorlati tanácsokkal segítse azokat, akik a digitális történetmondás eszközeit használni kívánják az újságírás különféle műfajaiban. A rendezvényre elsősorban szabadúszó újságírókat, kisebb szerkesztőségek munkatársait és végzős médiaszakos hallgatókat várunk. A részvétel ingyenes, de online regisztrációhoz kötött, a meghosszabbított határidő: 2016. május 15. (vasárnap).

…bővebben »

Közérdekű adatigénylés az újságírásban

2016. 05. 06. | Az újságírás újraindítása: következő események, Hírek

A Független Médiaközpont az Átlátszó.hu-val együttműködve 2016. május 12-én, csütörtökön 9 órától gyakorlati foglalkozást tart a közérdekű adatigénylések témakörében újságíróknak és végzős médiaszakos hallgatóknak. A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött, határidő: 2016. május 10. (kedd).

…bővebben »

Vajon tényleg hiszem, ha látom? – Hogyan ellenőrizzük az internetre felkerülő vizuális információkat?

2016. 05. 05. | Az újságírás újraindítása: következő események, Hírek

A Független Médiaközpont 2016. május 13-án, pénteken 9:00-tól műhelyfoglalkozást tart a képi források hitelességének ellenőrzéséről és felhasználásának lehetséges módjairól elsősorban szabadúszó újságírók, kisebb szerkesztőségek munkatársai és végzős médiaszakos hallgatók számára. A részvétel díjmentes, de online regisztrációhoz kötött, határidő: 2016. május 10. (kedd).

…bővebben »

Meghosszabbított határidővel lehet pályázni a Fiatal Adatújságíró-díjra

2016. 05. 03. | Az újságírás újraindítása: következő események, Hírek

Meghosszabbított határidővel, 2016. május 11. éjfélig lehet jelentkezni a Független Médiaközpont által meghirdetett Fiatal Adatújságíró-díjra, amelyre egyetemi/főiskolai hallgatók és fiatal újságírók pályázhatnak adatújságírásra épülő projektekkel. A legjobb pályamű készítője elnyeri a Fiatal Adatújságíró-díjat, és egyúttal lehetőséget kap arra, hogy projektje megvalósításán szerkesztőségekkel, újságírókkal együtt dolgozzon.

…bővebben »