» Hírek

Oknyomozók világkonferenciája – Mi történt Johannesburgban?

2017. 12. 06. | Hírek

A dél-afrikai Johannesburgban 2017 novemberében tartott oknyomozó világkonferencia magyar résztvevői – Zöldi Blanka, a Direkt36.hu és Sipos Zoltán, az Átlátszó Erdély újságírói – számolnak be tapasztalataikról a Független Médiaközpontban 2017. december 14-én, csütörtökön 15:15-18:00-ig. Ezt követően Zöldi Blanka rövid, gyakorlatközpontú workshopot tart az offshore-kutatás legújabb módszereiről. Online regisztráció: 2017. december 11. …bővebben »

Európai Újságíró Díj 2018

2017. 11. 29. | Hírek

December 15-ig lehet pályázni az Európai Újságíró Díjra. Négy kategóriában várják a pályaműveket: oknyomozó újságírás, vélemény, kiemelkedő riport és innováció. Bővebben: europeanpressprize.com …bővebben »

Vonzások és választások: újságírás kampány idején

2017. 11. 22. | Hírek

A Főszerkesztők Fóruma, a Független Médiaközpont és a Goethe Intézet 2017. november 29-én, a Goethe Intézetben (1092 Budapest, Ráday u. 58.) rendezi meg hagyományos év végi nemzetközi konferenciáját. Az esemény célja, hogy nemzetközi és hazai tapasztalatok alapján tekintse át, milyen kihívásokkal kell szembenéznie a hírmédiának választási kampányok idején. Jelentkezni lehet ezen a regisztrációs lapon.

…bővebben »

Meg lehet-e élni az oknyomozó újságírásból?

2017. 11. 05. | Hírek

Ez lesz a témája Luuk Sengers holland oknyomozó újságíró és oktató előadásának, amelyet az ELTE BTK Média és Kommunikációs Tanszékén tart november 15-én, 17 órai kezdettel. Az előadást kerekasztal-beszélgetés követi a magyarországi oknyomozó újságírás fenntarthatóságáról. Kérjük, regisztráljon a jelentkezési lap elküldésével november 10-ig.

…bővebben »

A történet tárja fel a tényeket – workshop újságíróknak

2017. 11. 05. | Hírek

“The Story Tells the Facts” címmel kétnapos workshopot tart Luuk Sengers holland újságíró november 16-17-én a Független Médiaközpontban (1064 Budapest Vörösmarty utca 47/a). Az angol nyelvű rendezvény központi témája az adatokra épülő történetek strukturálása, a történemondás különböző technikáinak ötvözése. Online regisztráció: november 10.

…bővebben »

Pályázati lehetőség – Mediterrán Újságírói Díj

2017. 09. 20. | Hírek

Szeptember 27-ig lehet pályázni az Anna Lindh Alapítvány Mediterranean Journalists Awards díjára, amely több kategóriában ismeri el a kulturális sokszínűséggel összefüggő témákról készített cikkeket, fotókat, televíziós és rádiós műsorokat. Az idén 10. alkalommal adják át a díjakat, skülön figyelmet fordítanak az “Interkulturális városok és migráció” témakörének. A pályázat ezen a linken érhető el. …bővebben »

A szerzői jogok európai reformja – workshop a Független Médiaközpontban

2017. 08. 28. | Hírek

Az Európai Unió a szerzői jogokkal kapcsolatos jogszabályok reformját készíti elő. A Független Médiaközpont partnereivel – EDRi, Communia és Wikimedia – együttműködve,  School of Rock(ing) EU Copyright címmel október 6-7-én workshopot tart a szerzői jogi reform céljairól, az esetleges kockázatokról és a várható új lehetőségekről fiatal szakértőknek és aktivistáknak. Jelentkezés a regisztrációs űrlap kitöltésével szeptember 28-ig.

…bővebben »

Műhelyfoglalkozások gazdasági podcastokról

2017. 08. 03. | Hírek

A Független Médiaközpont gazdasági újságíróknak tartott műhelyfoglalkozást 2017. június-júliusban, amelynek célja az volt, hogy az egyre népszerűbb és változatosabb újságírói formátumként számon tartott podcast meghonosodjon a magyarországi újságírásban, ezen belül a pénzügyi témák feldolgozásában.
…bővebben »

Trauma és az újságírók – Ochberg Fellowship

2017. 08. 02. | Hírek

Szeptember 22-ig jelentkezhetnek újságírók az Ochberg ösztöndíjra, amelynek köszönhetően majd részt vehetnek a Dart Center workshopján 2018. január 15-20-ig a New York-i Columbia Egyetemen. Bővebb információ a szervezet honlapján.

Újabb nemzetközi pályázat oknyomozó újságíróknak

2017. 07. 27. | Hírek

Szeptember 1-ig lehet pályázni a Journalismfundhoz nemzetközi együttműködésen alapuló, európai tematikájú oknyomozó cikkek megírására. A pályázattal kapcsolatban előzetes információ és segítség is kérhető: http://www.journalismfund.eu/news/pre-application-editorial-advice